Az autóipar egyre nagyobb figyelmet fordít a környezetbarát megoldásokra, és a plug-in hibrid járművek ebben a fejlődésben kulcsszerepet játszanak. Azok számára, akik szeretnék élvezni az elektromos hajtás csendességét és nulla emisszióját, ugyanakkor megőrizni a belső égésű motor rugalmasságát, a plug-in hibridek ideális választásnak bizonyulnak. Azonban a plug-in hibridek közül is kiemelkedik egy modell, amely messze túlszárnyalja társait a tisztán elektromos hatótáv tekintetében: a Mercedes-Benz GLC.

Mi teszi különlegessé a Mercedes-Benz GLC-t?

A Mercedes-Benz GLC plug-in hibrid változata nem csupán a prémium kivitelével és modern technológiáival hódít, hanem azzal is, hogy jelenleg a legnagyobb elektromos hatótávot kínálja a piacon. Ez az autó akár 84 mérföldet (kb. 135 kilométert) is képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban, ami lenyűgöző érték a plug-in hibrid járművek között.

Ez a kiemelkedő hatótáv egy 31.2 kWh-s akkumulátornak köszönhető, amely kapacitása megegyezik néhány kisebb teljesen elektromos autó akkumulátorával. Ez lehetővé teszi a GLC tulajdonosainak, hogy mindennapi utazásaikat, például munkába járást vagy bevásárlást, teljesen elektromos üzemmódban hajtsák végre, ami jelentősen csökkenti az üzemanyagköltségeket és a környezetre gyakorolt hatást.

Miért fontos a hosszú elektromos hatótáv?

A plug-in hibrid autók esetében a hosszú elektromos hatótáv kiemelt jelentőséggel bír, hiszen minél nagyobb távot tudunk megtenni tisztán elektromos hajtással, annál kevesebbet kell a belső égésű motorra támaszkodni. Ez nemcsak a környezet szempontjából előnyös, hanem a felhasználó számára is költségmegtakarítást jelent, hiszen kevesebb üzemanyagot kell vásárolni.

A Mercedes-Benz GLC plug-in hibrid kiváló választás azok számára, akik egy modern, luxus SUV-t keresnek, amely mindennapi használatra is alkalmas, ugyanakkor kiemelkedő hatótávval rendelkezik. Ez az autó nemcsak a technológia csúcsát képviseli, hanem a környezettudatos közlekedés egyik legjobb példája is.

Összegzés – A legnagyobb hatótávú plug in hibrid

A Mercedes-Benz GLC plug-in hibrid változata jelenleg a legnagyobb elektromos hatótávval rendelkező plug-in hibrid autó a piacon, amely akár 84 mérföldet is képes megtenni egyetlen feltöltéssel. Ez a modell nemcsak a technológiai innovációk élvonalát képviseli, hanem a fenntartható közlekedés felé vezető úton is fontos lépés. Ha egy olyan autót keresel, amely luxust, innovációt és környezetbarát megoldásokat kínál, a Mercedes-Benz GLC tökéletes választás lehet számodra​

Paraméterek

Alapvető
Elérhetőség
Elérhető
Márka
Autómárka
Ülőhelyek
Ülőhelyek
Kivitel
Body
AC töltés
Charge power
Szegmens
Szegmens
Hajtás
Összkerék
Biztonsági besorolás
Biztonsági besorolás
Becsült ár
Becsült ár - slider
Becsült ár - inputs
Ft
Ft
Távolság - slider
0 km700 km
Gyorsulás - slider
0.0 mp23.0 mp
Gyorstöltés - slider
0 km/h1.300 km/h
Max sebesség - slider
0 km/h330 km/h
Akkumulátor kapacitás - slider
0 kWh125 kWh
Fogyasztás: - slider
0 Wh/km330 Wh/km
Vontatás - slider
0 kg2.500 kg